Tribinu četvrtkom je predvodio g. Dario Kordić

Objavljeno   

Tribinu četvrtkom je predvodio g. Dario Kordić

U četvrtak 27. listopada u Pastoralnom centru župe sv. Josipa u Ličkom Osiku održana je tribina u 19 sati koju je predvodio g. Dario Kordić, haški uznik, političar, ratnik i teolog.

Sam program je započeo molitvom krunice u 18,00 sati i svetom misom u 18,30.

Na samoj tribini nakon pozdrava župnika preč. Luke Blaževića o svojem križnom putu progovorio je g. Kordić. Sam život ga nije mazio. Nevin je završio u zatvoru. Taj život u čeliji ga je skroz promijenio. Molitva krunice bila je najjvažnije oružje. Preko nje i Isusove majke došlo je do životnog obraćenja.

Dario Kordić u svom je predavanju govorio o 17 godina provedenih u zatvoru, na koje je osuđen na haškom sudu zbog ratnog zločina u Ahmićima kod Viteza: „Prošlo je skoro 20 godina otkad sam doživio svoj drugi rođendan. To je dan kada je započelo moje suđenje. Te noći probudilo me je svjetlo u tri ujutro koje nije bilo s ovoga svijeta. Čuo sam glas koji mi je rekao: ‘Dragi moj sine, prepusti sve u moje ruke.’ Osjetio sam kako mi se srce napunilo. Kleknuo sam, pomolio se i izrekao Gospodinu svoje ‘da’“, ispričao je i dodao: „Proveo sam skoro devet godina u sobici, a jedino što sam imao u ruci bila je krunica. Molio sam se Bogu i, dan po dan, tijekom svojeg suđenja, sve sam mu postajao bliži. Osjetio sam kako me Gospodin čisti, a rešetke na mojem prozoru polako su nestajale.“ 

Nakon svjedočanstva g. Daria, njemu se pridružila i supruga koja je progovorila o patnji, ali i snazi molitve preko koje joj je Bog dao snage da može to sve preživjeti kao sama bez muža koji je kilometrima bio daleko i još u zatvoru, a nevin. Trebalo je podići djecu. Nije bilo lako, ali Gospodin se uvijek pobrinuo za sve.

Hvala g. Dariu Kordiću na svjedočanstvu vjere!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se