Uskrs

Objavljeno   

Na naš najveći kršćanski blagdan pozvani smo njegovati različite ljudske vrijednosti, a među najvažnijima su ljubav, mir i život.

Istinski vjerujemo u Kristovo uskrsnuće i u vječni, sretni život samo onda ako istinski vjerujemo u vrijednost vlastitog života i u vrijednost života svih ljudi, i ako to svjedočimo svojim riječima i djelima; ako svjesno idemo zajedno s drugim ljudima, našom braćom i sestrama, i kroz samu smrt u život nakon zemaljske smrti – bez obzira u kojem se životnom zvanju ili okruženju nalazili. Istinski kršćanin svjedoči svojim ponašanjem svoju vjeru u Krista - istaknuo je vlč. Luka u svojoj propovjedi.

Rekao je i da Kristovo uskrsnuće treba gledati kao pobjednu nad smrću i njega kao osloboditelja iz svih neljudskih robovanja i podjarmljivanja, kao onoga koji ponovno vraća svakom čovjeku svijest o njegovu vlastitom dostojanstvu.

Nužno je potrebno da mi kršćani u našoj župi, u našoj zemlji, na našem kontinentu i na cijeloj zemaljskoj kugli dopustimo da Isus Krist doista uskrsne u stvarnom svome uskrsnuću. Kao i prvi Isusovi učenici i prijatelji i mi današnji kršćani ćemo biti vjerodostojni navjestitelji i ostvaritelji Kristova uskrsnuća, ako upregnemo sve sile svoga uma i srca u podizanju odbačenog, obespravljenog, osiromašenog, ojađenog, napuštenog, na duši i tijelu bolesnog čovjeka – našeg bližnjega, našeg sugrađanina i ako mu pomognemo da povjeruje u konkretnu, djelotvornu ljubav Božju koja želi omogućiti njemu i svakom čovjeku sretni, vremeniti i vječni život.

Svim župljanima župa Sv. Josipa i Sv. Mateja kao i svim ljudima dobre volje želimo sretan i obiljem Božjeg blagoslova ispunjen blagdan Uskrsa.

Na svečanoj svetoj misi za blagdan Uskrsa u našoj župi imali smo radost krštenja u obitelji Vuković; Josip i Klara, krstili su svoje drugo dijete, Kristiana Vukovića. Čestitamo roditeljima na njihovoj odvažnosti i daru Života.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se