Božić - Rođenje Gospodinovo

Objavljeno   

Božić - Rođenje Gospodinovo

Poštovani i dragi župljani župā Lički Osik i Široka Kula!

Mnoga su događanja iza nas, a mnoga su pred nama. Svakidašnje okolnosti donose nove izazove. Stoga nam upravo po Božiću dolazi odgovor: nijedna osoba i nijedna obitelj nije prepuštena samoj sebi u suočavanju sa životnim poteškoćama i nesigurnostima. U našim obiteljima i u našim životima prisutan je Bog koji se u Isusu približio svakoj ljudskoj osobi. Prisutni su i drugi ljudi, koji nam svojom pomoću i blizinom odražavaju dobrotu Božju u ovom svijetu. Caritas Gospićko-senjske biskupije najbolji je dokaz tomu da i malo može postati veliko kad se dijeli u ljubavi i s prijateljima. Upravo pred Božić povećava se čežnja svih članova obitelji da budu zajedno, svi osamljeni i bolesni žele imati nekoga uza se s kim će provesti Božić i Novu godinu. To je privlačnost Boga u Božiću, koji ljubavlju prožima sve ljudske odnose.

Zato s punim uvjerenjem mogu posvjedočiti da je Božić ponajprije obiteljski blagdan, ili blagdan obitelji. U svjetlu Božića radosno se okupljaju i naše obitelji u Ličkom Osiku i Širokoj Kuli u obiteljskom zajedništvu. Svi slavimo rođenje Isusa Krista. Povezanost obitelji i Božića neraskidiva je, tim više što je i sam Bog želio da se njegov Sin rodi u obitelji. Međusobna ljubav oca i majke, njihova ljubav prema djeci i prema svijetu postaje slika beskrajne Očeve ljubavi koja nam je objavljena u Isusu Kristu koji se rodio od Blažene Djevice Marije.

Ovih ćete dana u svojim obiteljima, ali i u župnim crkvama, zastajati pred jaslicama: promatrati ih, prekirižiti se pred njima, tiho i ustrajno moliti. Prikaz božićnih jaslica pomaže nam ponovno oživjeti povijest događaja u Betlehemu. Jaslice dotiču naša osjetila i pozivaju nas da se osjetimo dijelom povijesti spasenja koji ih oživljavaju na najrazličitije načine i u različitim materijalima i okruženjima.

Želim vam, dragi župljani, da i ove godine Božić preko vas dođe u svaku obitelj. Neka Božić dožive i prepoznaju svi koji su bolesni, osamljeni, siromašni, razjedinjeni, žalosni. Neka ga osjete i oni koji su potrebiti ljudske i obiteljske topline. Neka Božić bude svugdje gdje je potrebna riječ utjehe, ohrabrenja. Neka po vama božićna radost dođe i do onih koji žive u uvjerenju da im Božić nije potreban.

Svima vama, svim obiteljima u domovini i u inozemstvu, svim župnim zajednicama i svim ljudima dobre volje, kao i cijelomu hrvatskomu narodu, želim čestit Božić i sretnu novu 2023. godinu.

Vaš župnik preč. Luka Blažević

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se