Posljednji ispraćaj Milice Jerković

Objavljeno   

Posljednji ispraćaj Milice Jerković

U subotu 21. siječnja oprostili smo se od naše Milice Jerković i ispratili ju na vječno počivalište u 14 sati na mjesnom groblju u Ličkom Osiku.

Okupilo se puno ljudi koji su poznavali Milicu kako bi joj rekli posljednji put zbogom do nekog ponovnog susreta na nebesima.

Obred sprovoda predvodio je župnik preč. Luka Blažević. U suslavlju je bilo i nekoliko svećenika koji su poznavali našu Milicu: vlč. Petar Šporčić (župnik u Klancu), Vlč. Herbert Berisha (gospićki dekan), preč. Mišel Grgurić (biskupijski kancelar i tajnik biskupa), preč. Nikola Turkalj (biskupijski ekonom), vlč. Stanko Smiljanić (župni vikar u Ogulinu) i vlč. Ivan Blaževac (vojni kapelan u Karlovcu).

O Milici možemo reći puno toga. Zajedno se sa svojim suprugom Perom doselila ovdje u Lički Osik nakon što su bili protjerani iz Bosne. Majka je troje djece – Ivana, Martine i Klaudije. Nedugo nakon dolaska u Lički Osik umro joj je suprug Pero te je sama morala podizati djecu kako je znala boreći se svakog dana.

Rijetki su oni koji su došli u župu sv. Josipa na Ličkom Osiku, a da nisu sreli Milicu. Za nju se naime može reći da je bila dobri duh župnog ureda, uvijek vedra i nasmijana. Svakome je s velikom radošću ispisala krsni list ili bilo koji drugi dokument te nakon toga župnik samo treba potpisati, ili ako je  trebalo čekati župnika skuhala je i kavu.

Mnogi su se uvjerili i u njezine kuhinjske vještine sa kojima je dosta često znala iznenaditi samog župnika, ali i sve ostale koji su se našli u to vrijeme u župnom dvoru. Što reći, jednostavna, pobožna i požrtvovna žena, majka troje djece. Također je svake nedjelje rado sudjelovala u pjevanju u župnom zboru kao i u svim drugim aktivnostima župe.

Sada kada smo je ispratili na drugi svijet, s dubokom kršćanskom vjerom vjerujemo da se nalazi na mjestu gdje nema ni patnje ni jauka.

Dragi Bog neka ju nagradi za sve dobro što je činila, a obitelji još jednom izražavamo kršćansku sućut zbog gubitka majke, bake, prijateljice, sestre…

Nakon sprovodnog obreda na mjesnom groblju u Ličkom Osiku slavljena je sveta misa zadušnica u crkvi sv. Josipa koju je u ime biskupa predvodio kancelar biskupije preč. Mišel Grgurić u suslavlju ostalih svećenika.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se