U našem Pastoralnom centru je održan Prvi turnus duhovnih vježbi za svećenike

Objavljeno   

U našem Pastoralnom centru je održan Prvi turnus duhovnih vježbi za svećenike

Prvi turnus duhovnih vježbi za svećenike Gospićko-senjske biskupije održan je u Pastoralnom centru župe Sv. Josipa u Ličkom Osiku od 13. do 16. veljače. Na vježbama je sudjelovalo trinaest svećenika, a među njima i gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić.

Duhovne vježbe vodio je don dr. Ivan Bodrožić, profesor patrologije na KBF-u u Splitu. Tijekom puna tri dana voditelj je obradio nekoliko važnih tema, odnosno stvarnosti, presudnih za uvjerljiv svjedočki život svećenika u današnjim okolnostima. U tom smislu kao primjer istaknuo je sv. Petra apostola koji je svojim trostrukim odgovorom Isusu „ti znaš da te volim“ postao pravi pastir i uzor gradnje savršene ljubavi prema Isusu. Na više načina voditelj je isticao važnost molitve, povezanost s Bogom, odgovornosti u vršenju svećeničke službe, važnost mijenjanja vlastitog života i svjedočenje naše povezanosti s Bogom.

Misno slavlje koje su svećenici slavili svaki dan točno u podne predvodio je biskup mons. Zdenko Križić, a voditelj vježbi dr. Bodrožić kroz propovijedi približavao je aktualnosti evanđeoskih tekstova koje nam Crkva nudi u liturgijskom vremenu kroz godinu.

Na kraju duhovnih vježbi biskup Križić zahvalio je svećenicima na pobožnom sudjelovanju u duhovnim vježbama, a posebno voditelju dr. Ivanu Bodrožiću na vođenju duhovnih vježbi koje za svećenike ne znače kraj, nego početak donošenja plodova. Također je zahvalio i domaćinu preč. Luki Blaževiću koji je kao župnik ugostio subraću svećenike i iskazao veliku gostoljubivost.

 

GSB

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se