Treći dan trodnevnice sv. Josipu

Objavljeno   

Treći dan trodnevnice sv. Josipu

U subotu 18. ožujka bio je treći dan duhovne pripreme za proslavu župnog patrona sv. Josipa.

Sama duhovna priprema započela je Korizmeno-uskrsnom ispovijedi u 17,00 sati. Svatko je imao prilike izmiriti se s Bogom u sakramentu svete ispovijedi. 

Svečano misno koncelebrirano slavlje u 18,00 sati sa mnoštvom svećenika iz našeg dekanata predvodio je svećenik u miru mons. Mile Pecić.
Hvala dragim svećenicima koji su bili na raspolaganju za sv. ispovijed.
Sveti Josipe, moli za nas!

Mons. Mile pecić vodi i svoju web stranicu pa je on ovako opisao proslavu sv. Josipa: 

Novi mostovi

"Župa Lički Osik priprema se za svetkovinu sv. Josipa trodnevnicom. Večeras je župnik Luka Blažević pozvao vjernike na korizmenu ispovijed. U 17 sati stajali su svećenici iz dekanata na raspolaganju za sakrament pomirenja, njih devetorica. Slijedila je misa koju je predvodio mons Mile Pecić okružen svećenicima. Ova zajednica vrlo lijepo sudjeluje u pjevanju i molitvi. Propovjednik je govorio o vjeri sv. Josipa. On je u kušnjama i zbunjenostima ostao čvrst u vjeri. Bog ispunjava ne naše želje nego svoj plan našeg spasenja. Zato je vjera snaga koja pobjeđuje: njome ulazimo u Božje planove i Božju svemoć. Gotovo svi su se pričestili. Župnik je mogao zahvaliti ovom dragom narodu i svećenicima koji strpljivo obilaze župe i stoje ljudima na usluzi za radost pomirenja. Jednostavno, bilo je ugodno večeras u crkvi u Ličkom Osiku. Nakon mise župnik je svećenike počastio bratskom večerom u župnom stanu.

 

Foto: Ivana Đapić

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se