5. USKRSNA NEDJELJA

Objavljeno   

Isusova rečenica "Tko je vidio mene, vidio je i Oca" vrlo je jasna, ali ona ostavlja prostor za mnoga pitanja. Isus se pojavio u ljudskome tijelu i objavio ljudima Oca. U tom smislu Isus misli da su svi koji su njega vidjeli mogli vidjeti i Oca. No znademo da su i njegovi suvremenici na Isusa gledali različito i da su se dijelili s obzirom na pitanje, tko je on ustvari. To pogotovo vrijedi za današnje vrijeme. Na Isusa su se pozivali i hipiji opravdavajući svoj stil života, kao i oni koji su njegovim učenjem željeli pravdati nasilnu promjenu društva. Od njega su napravili "superzvijezdu" u modernoj rock operi. Na njega se pozivaju uvijek iznova razni kritičari društvenih pojava koje im ne odgovaraju, suprotstavljajući im uvijek nekakvo svoje vlastito viđenje Isusa i njegova učenja.

Kršćani danas imaju priliku puno čitati o Isusu i zasigurno mnogi znaju puno o njemu. No unatoč tome ostaje i danas Isusov prigovor učenicima: "Da ste upoznali mene ..." (. Kako se i gdje danas može upoznati Isusa? U Crkvi, zajednici vjernika, u kojoj nas njegov Duh Branitelj trajno sve dublje uvodi u njegovu istinu. Samo Duh Sveti nam može otkriti što znači njegova riječ "Put i Istina i Život". U Duhu ćemo spoznati da Isus nikad nije birao lakši put, već je bio dosljedan u vršenju volje Očeve. On može za svoje biti Istina, jer je uvijek stajao uz istinu, ljubav i blagost, iako je znao da će ga to dovesti na križ. Pred Pilatom je pokazao kako je najveća istina o čovjeku u činjenici da je istina često nemoćna pred silom. Spremnim prihvaćanjem smrti iz ruke Očeve, Isus je nadvladao i onaj zadnji čovjekov strah te svojim uskrsnućem ušao u Očevu slavu. Zato je on svojima i obećanje vječnoga života, Život u osobi.

Svetu misu u 9 sati predvodio je policijski i vojni kapelan u Gospiću vlč. Ivan Blaževac. Prvo čitanje i psalam pročitala je Ivana Đapić, a drugo čitanje Andrijana Piasevoli Klarić.

Misu u 11 sati predvodi je župnik Luka Blažević. Na toj misi imali smo radost krštenja prvog djeteta Tomislava Tendžere i majke Martine r. Milković. Roditelji su mu dali ime Luka.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se