Vjeroučitelji naše biskupije boravili u našoj župi

Objavljeno   

Vjeroučitelji naše biskupije boravili u našoj župi

Vjeroučitelji Gospićko-senjske biskupije održali su 20. listopada u Pastoralnom centru župe Sv. Josipa u Ličkom Osiku stručno vijeće pod vodstvom vjeroučiteljice Ivone Rendulić.  

Molitveno-meditativni početak vodila je Ana Vrankić, dipl.teolog, nakon koje je predavanje imala vjeroučiteljica Zorka Vuletić na temu Festival znanosti. Zorka je predstavila projekt u kojem su se uključili vjeroučenici OŠ Gračac pod temom Sveti Franjo. Zatim Ana Tomljanović, prof mentor pojasnila provedbu  eTwining projekta: Biblija – Božja Riječ za mene. Nakon kratke pauze, predavanje na temu Vjeronaučna nastava i aktivne metode poučavanja održalala je Gordana Bertović, prof. savj. Kako sve to provesti u praksi prikazala je Ana Vrankić, pokazujući primjer dobre prakse; izradu krunica. Radionicu pod temom Tko si ti održavala je voditeljica Županijskog stručnog vijeća,  savjetnica Ivona Rendulić, nakon koje je predavanje održao red. prof. dr. sc. Ivica Čatić. On je u svom izlaganju predstavio načine pristupu Svetom Pismu, te naveo kako nas Sveto Pismo formira a ne samo informira. Također je spomenuo metodu Lectio Divina – duhovno čitanje Svetog Pisma.

Stručni skup završio je obavijestima iz Katehetskog ureda  predstojnika preč. Nikole Turkalja, koji se zahvalio svim vjeroučiteljima koji su se odazvali skupu i predavačima istog, te vlč. Luki Blaževiću koji ih je ugostio u svojoj župi na Ličkom Osiku.

Nakon stručnog vijeća vjeroučiteljice i vjeroučitelji  nastavili su duhovne vježbe koje je predvodio voditelj red.prof, dr.sc. Ivan Čatić, na temu Učenički hod kroz Markovo evanđelje. Zatim su vjeroučitelji krenuli u crkvu na ispovijed, a nakon nje, započelo je drugo razmatranje. Molitvom krunice, te slavljem svete mise završio je prvi dan duhovne obnove.

      Drugog dana duhovne obnove, vjeroučitelji su se skupili na molitvu časoslova u župnoj kapelici. Nakon doručka, slijedila su razmatranja o prispodobama u evanđeljima sv. Marka. Spominjući se prispodobu o sjemenu, te pojašnjavajući događaj smirivanja oluje, voditelj je vjeroučitelje uveo u razmatranje nad tekstovima Svetog Pisma, te im dao širu sliku tih zapisa. Nakon svete mise, koju je predslavio preč. Nikola Turkalj, uslijedio je ručak a zatim završetak duhovne obnove.

 

GSB

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se