6. USKRSNA NEDJELJA

Objavljeno   

Današnjim svetim misama proslavili smo 6. Uskrsnu ili Vazmenu nedjelju. Svečanu svetu misu u 11 sati predvodio je vlč. Luka Blažević. Pod misom imali smo i krštenje malog Jakova, prvog djeteta obitelji Prše.

Današnje prvo liturgijsko čitanje pročitala je vjeroučiteljica Ivančica Krpan, a drugo čitanje Petra Knežević. Pjevanje je na svetoj misi sviranjem animirala Marina Marković. Bilo je lijepo vidjeti kandidate za svetu pričest koji su došli na svetu misu i nakon nje su uzeli haljinice. Sljedeće nedjelje će oni prvi puta primiti Isusa u maloj bijeloj hostiji.

Ovonedjeljno evanđelje odlomak je iz Isusova govora apostolima na Posljednjoj večeri. Osjeća se posebno svečano raspoloženje. Isus vodi glavnu riječ. Čudesnim zalogajem kruha i napitkom vina, Isus je uspostavio duboku intimnost između sebe i svojih učenika. Prve riječi koje je Isus govorio bile su ljubav i zapovijed. Ljubav i zapovijedi ne mogu biti razdvojene, iako često ne idu zajedno. Na tu ljubav smo svi mi pozvani. Svojim djelima konkretno možemo pokazati kakvi smo u sebi. Tu ljubav pozvani smo svjedočiti iz dana u dan.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se