Susret medijskih djelatnika Gospićko-senjske biskupije

Objavljeno   

U subotu 24. svibnja u pastoralnom centru BDM Majke Crkve na Plitvicama održan je susret medijskih djelatnika Gospićko-senjske biskupije. Na susret su došli svi koji su uključeni svojim angažmanom kao dopisnici, urednici župnih stranica, župnih listova i radijskih emisija.

Sve prisutne pozdravio je mons. Mile Pecić koji je ujedno i organizator ovoga susreta. Na početku smo se kratko osvrnuli na sve prethodne susrete, na predavače i teme susreta. Tema subotnjeg susreta bila je “Profesionalni komunikatori u službi evangelizacije”. Gost predavač bio je magistar komunikologije i suradnik Tiskovnog ureda zagrebačke nadbiskupije Davor Trbušić. Tom temom prenio je praksu većih biskupija koje imaju razvijenije tiskovne urede, tj. na koji način vjerniku prenijeti novu vijest, bilo ona loša ili dobra. Mag. Davor je istaknuo u svojem zaključku da postoji sve više katolika koji sudjeluju u crkvenim ili svjetovnim medijima. Na kraju je istaknuo da crkveni mediji trebaju imati profesionalniji i kreativniji pristup temama koje obrađuju.

Tomislav Klarić

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se