U našem Pastoralnom centru svećenici su imali duhovne vježbe

Objavljeno   

U našem Pastoralnom centru svećenici su imali duhovne vježbe

Prvi turnus duhovnih vježbi za svećenike Gospićko-senjske biskupije održan je u Pastoralnom centru župe Sv. Josipa u Ličkom Osiku od 4. do 7. ožujka. Na vježbama je sudjelovao dvadeset i dva svećenika.

Duhovne vježbe vodio je vlč. Zvonimir Badurina Dudić, svećenik Krčke biskupije.

Na početku duhovnih vježbi mons. Richard Pavlić pozdravio je sve prisutne svećenike a posebno voditelja vježbi vlč. Badurinu.

Tijekom puna tri dana voditelj je obradio nekoliko važnih tema, odnosno stvarnosti, presudnih za uvjerljiv svjedočki život svećenika u današnjim okolnostima. U tom smislu je na više načina isticao važnost molitve, povezanost s Bogom, odgovornosti u vršenju svećeničke službe, važnost mijenjanja vlastitog života i svjedočenje naše povezanosti s Bogom. Kroz crkvene dokumente, različite pobudnice i enciklike, voditelj duhovnih vježbi provukao je teme milosrđa i ljubavi Isusa Krista kao središta svijeta i svakog čovjeka.

Na kraju duhovnih vježbi kancelar preč. Mišel Grgurić u ime dijecezanskog upravitelja i okupljenih svećenika zahavlio je voditelju vlč. Zvonimiru Badurini na vođenju duhovnih vježbi koje za svećenike ne znače kraj, nego početak donošenja plodova. Također je zahvalio i domaćinu preč. Luki Blaževiću koji je kao župnik ugostio subraću svećenike i iskazao veliku gostoljubivost.

 

GSB

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se