Sužupnik preč. Nikola Turkalj

Sužupnik preč. Nikola Turkalj

Odlukom gospićko-senjskog biskupa preč. Nikola Turkalj imenovan je župnikom in solidum u župi Sv. Josipa u Ličkom Osiku i župi Sv. Mateja u Širokoj Kuli.

Preč. Nikola Turkalj rođen je 16.11.1964. u Slunju u uzornoj kršćanskoj obitelji. U Slunju je završio Srednju školu i zaposlio se. Godine 1986. odlučio se za svećenički poziv. Zaređen je za svećenika 16.08. 1992. u riječkoj katedrali. Slavio je prvu misu u Karlovcu 23.08.1992. u franjevačkoj crkvi u progonstvu. Počeo je kao kapelan u Ogulinu, nastavio u Gospiću, župnik u Bilaju, Otočcu odakle prelazi u biskupiju gdje obnaša dvije važne službe: ekonom biskupije i voditelj Katehetskog ureda. Uz navedene službe voditelj je Pastoralnog centra na Baškim oštarijama i voditelj je svećeničkog doma u Gospiću. Uz navedene službe preč. Nikola je kanonik Senjskog kaptola.

Preč. Nikola započeo je sa službom u našim župama u nedjelju 3. rujna.

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se