Misa uoči sv. Josipa

Objavljeno   

Misa uoči sv. Josipa

U ponedjeljak 18. ožujka u crkvi sv. Josipa  svetom misom u 18,00 sati završila je trodnevna duhovna priprema za proslavu župnog patrona sv. Josipa.

Sveto misno slavlje predvodio je župnik župe sv. Luke iz Bačinaca u Srijemu u suslavlju župnika preč. Luke Blaževića, sužupnika preč. Nikole Turkalja i vlč. Andrije Kekića.

Prije samog misnog slavlja vjernici su imali prigodu izmiriti se s Bogom u svetoj ispovijedi kako bi za župni blagdan, ali i svete dane koji nam prethode čista srca mogli pristupiti oltaru Gospodnjem.

Prvo čitanje i psalam čitala je Roberta Pešava, evanđelje je navijestio vlč. Andrija.

Propovjednik vlč. Darko u svojoj homiliji svima okupljenima približio je sv. Josipa, tko je on bio, što je radio za zemaljskog života... Pitanje je i svima nama što nama znači Isusovo uskrsnuće koje se dogodilo prije 2000 godina. Da su tada postojali novinari kao danas, je li bi oni ispravno prenijeli ljudima tu vijest? To možemo samo nagađati. Ali nije ih bilo. U to vrijeme tu privilegiju imala je nekolicina Isusovih najbližih suradnika. Kasnije su tu vijest širili gorljivo punim srcem, ali i svojim djelima. Ako uzmemo njih u obzir, možemo si postaviti pitanje kakvi smo mi danas kršćani. Je li to pokazujemo svojim djelima? Sveti Josip je to pokazao svojim primjerom brinući se o Svetoj Obitelji. Zato molimo sada njegov zagovor.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se