Šesta vazmena nedjelja proslavljena sa našim mladima s Brača i Hvara

Objavljeno   

Šesta vazmena nedjelja proslavljena sa našim mladima s Brača i Hvara

Šesta je vazmena nedjelja. Ovaj vikend je za našu župu i biskupiju bio bogat događajima i mladim kršćanima zbog Susreta hrvatske katoličke mladeži u Gospiću.

Iza nas je sada 12. Susret hrvatske katoličke mladeži koji je održan jučer u Gospiću gdje se okupilo više od 10 000 mladih. Neki mladi su se uputili svojim kućama odmah nakon koncerta "Božje pobjede", a neki su ostali noćiti po župama naše biskupije. Naša župa je ugostila mlade sa otoka Brača i Hvara.

Današnja sveta misa u 9,00 sati slavljena je u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli jer je prva nedjelja u mjesecu, a misu je predvodio vlč. Pero Jurčević.

Misno slavlje u 11,00 sati u suslavlju župnika preč. Luke Blaževića predvodio je don Pave Gospodnetić, povjerenik za mlade Hvarske biskupije i župnik u Supetru i Škripama.

Prvo čitanje na svetoj misi čitala je naša mlada župljanka Roberta Pešava, a drugo čitanje u ime gostiju s Hvara i Brača Antonela Martinić. Psalam je otpjevao zbor uz orguljsku pratnju naše Jelene Torić, ali također uz pomoć zboraša naših gostiju. Evanđelje je navijestio don Pave i uputio prigodnu propovijed.

Na kraju svete mise župnik Luka Blažević na poklon je don Pavi poklonio kip sv. Josipa koji spava i knjigu o povijesti naših župa kako bi dok će biti vremena moći proučiti kako je živjela i djelovala naša župa kroz povijest.

U znak zahvale i gostoprimstva na kraju svete mise mladi Hvarske biskupije su predstavili svoju biskupiju i župe i poklonili nama kameni sat, maslinovo ulje i vino. Kamen je simbol otoka Brača i svima poznat materijal koji se koristi u graditeljstvu i crkvenoj arhitekturi za izradu oltara, ambona, krstionica. Maslinovo ulje i vino je također plod i rad ruku ovih naših otočana te su zato to i poklonili.

Iza svete mise zadržali su se u druženju ispred crkve te sudjelovali na zajedničkom ručku u našem Pastoralnom centru.

Prije samog odlaska naši dragi gosti i prijatelji su se zaigrali u travi pokraj Pastoralnog centra i zahvalili na gostoprimstvu.

Hvala im na dolasku! Vjerujemo da će im ovaj susret i naša župa ostati zauvijek u sjećanju.

Na kraju hvala svakoj obitelji koja je ugostila mlade! Jednom riječi, hvala svima koji su sudjelovali u ovom susretu! 
 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se