22. NEDJELJA KROZ GODINU

Objavljeno   

Jučerašnjom proslavom Dana hrvatskih mučenika stigli smo do 22. nedjelje kroz godinu. Svete mise u našoj župi slavljene su u 9 i 11 sati.

Današnja liturgijska čitanja nas pozivaju da idemo za Isusom, opravdanim Mesijom, te da prihvatimo odbačenost kada je ona sastavni dio našeg poslanja.

Vjera u Krista mora preobraziti naše shvaćanje, naše ponašanje kao i naše prosuđivanje drugih. To su sve žrtve koje moramo uvijek iznova prikazati Bogu. Tako je i sam Isus kada je navijestio utemeljenje Crkve sam počeo govoriti učenicima o tome da će morati ići u Jeruzalem umrijeti mučeničkom smrću.

Svaki će čovjek uvijek težiti za time da očuva ljudski život, ali upravo zato Gospodin stavlja svakoga pred dilemu: izgubiti svoj život poradi Krista i onda ga zauvijek kod njega naći, ili ga sačuvati u kratkotrajnom vremenu i onda ga izgubiti zauvijek.

Današnji odbačeni Isus, ukoreni Petar i prorok Jeremija u današnjoj liturgiji su poticaj da tražimo od Boga snagu za nastavak svog vjerničkog i ljudskog poslanja, unatoč osporavanjima koja mogu dolaziti od zlobnih, ali i dobrih ljudi, kao što se to dogodilo Petru kada ga je Isus oštro ukorio.

Slike koje vidite su sa svete mise u 9 sati. Prvo čitanje pročitala je Roberta pešava, psalam Andrijana Piasevoli Klarić, a drugo čitanje majka ministrantice Nikoline Vranešić. Molitve vjernika pročitale su sestre Rupčić.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se