Početak nove školske i vjeronaučne godine

Objavljeno   

U ponedjeljak 8. rujna svečanim blagoslovom domaćeg župnika Luke Blaževića ispred Osnovne škole na Ličkom Osiku uplovili smo u novu školsku i vjeronaučnu godinu 2014./2015. Nakon župnika Luke ravnatelj Antonio Milinković sve je srdačno pozdravio i svima zaželio puno uspjeha u novoj školskoj godini, kako učenicima, tako i učiteljima. Nakon pozdravnog govora ravnatelj je prozivao malene prvašiće koji su sa svojom razrednicom Vesnom Orešković prvi puta sjeli u školske klupe.

Posebno je veselo bilo u Područnoj školi u Širokoj Kuli gdje je vlč. Luka Blažević također blagoslovio početak nove školske godine. Ljudi su se bojali da će se škola u Širokoj Kuli zatvoriti, ali uz Božju pomoć djece je sve više. Ovdje ćemo istaknuti i izjavu jedne majke koja je sve nasmijala i razveselila.

Dok god mi žene ovdje možemo rađati, škole će biti!!!

Dragi školarci i školarke nek vam je blagoslovljen početak nove Školske godine! Nove brige, novi zadaci, nove radosti... Zato večeras bi mogli izmoliti i sljedeću molitvu: "Gospodine Isuse Kriste, pripremao si se dugo vremena za svoj nastup u javnosti. I ja želim is­koristiti ovo vrijeme školovanja da u životu budem koristan. Rekao si da ti mogu najbolje služiti ako iskoristim darove koje si mi dao. Daj mi radost u učenju. Neka mi Duh Sveti pomogne pogotovo kad mi je teško. Blagoslovi moje profesore. Trudit ću se da budem s njima u dobrim odnosima. Pomozi nam da bez predrasuda razgovaramo. Daj da nas profesori ispravno shvate i da nas ozbiljno uzmu, da u sve­mu pravedno odlučuju. Gospodine, jednom ćeš me pitati što sam učinio sa svojim darovima. Trudit ću se da ih dobro iskoristim. Amen."

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se