Caritas i Lidl pomogli 60- torici učenika na teritoriju Gospićko-senjske biskupije

Objavljeno   

O rezultatima nacionalne humanitarne akcije „Spremni za dobro" koju je organizirao Caritas u suradnji s tvrtkama Lidl i Unijapapir u lipnju ove godine javnost su upoznali ravnatelj Caritasa gospićko-senjske biskupije vlč. Luka Blažević i predstavnik Lidla u Perušiću Franko Gržetić.

U akciji su prikupljali stare školske udžbenike , bilježnice, časopise i novine u 85 Lidlovih trgovina u cijeloj Hrvatskoj gdje je prikupljeno ukupno 400 360 kg papira koje je otkupio Unijapapir te su sredstva pridružena u Fond za pomoć u nabavki školskih udžbenika i pribora za učenike osnovnih i srednjih škola.

Fond je u konačnici, zahvaljujući dodatnim donacijama Caritasa i Lidla, iznosio 350 tisuća kuna te su sredstva proslijeđena putem biskupijskih organizacija Caritasa najpotrebitijim učenicima u cijeloj Hrvatskoj. Ukupno je 1000 učenika ostvarilo pravo na ovu pomoć u iznosu od 350 kuna od čega je na prostoru gospićko-senjskog Caritasa ta pomoć uručena za 60 učenika osnovnih i srednjih škola. Ravnatelj Blažević i gospodin Gržetić su izrazili zadovoljstvo provedenom akcijom te su najavili daljnju suradnju u organizaciji humanitarnih akcija i prikupljanja pomoći najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj.

Tekst preuzet s LIKAplus.hr

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se