Susret s roditeljima kandidata za sakrament Pričesti

Objavljeno   

U utorak 14. listopada 2014. u 18 sati župnik je održao sastanak s roditeljima djece 2. i 3. razreda oko dogovora za župnu katehezu i sam sakrament Pričesti.Svima roditeljima vlč. Luka je podijelio prijavnice da tako učine prvi korak, tj. da su svjesni toga da će slati dijete na župnu katehezu i s djetetom dolaziti na misna slavlja.

Župnik Luka prenio je riječi biskupa oko slavlja sakramenata. Važna je dobra roditeljska briga za djecu, jer kako će dijete zavoljeti crkvu kada roditelji to ne pokazuju svojim primjerom. Nažalost, ima puno roditelja koji "TAKSIRAJU" djecu do crkve bez da bi ušli u nju. Je li se mogu takvi zvati vjernicima?

Kakva nam je vjera, takvi smo i mi sami. Važno je prisustvovati s djecom na svetim misama jer će se tako ona naučiti, jer obitelj je kućna Crkva u malom. Na kraju je župnik zaključio kako je važno poštovati vjeru. Ako jesmo vjernici, budimo to i živimo.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se