Susret s roditeljima 7. i 8. razreda oko dogovora za sakrament Potvrde

Objavljeno   

U srijedu 15. listopada 2014. u 18 sati župnik Luka Blažević održao je sastanak s roditeljima djece 7. i 8. razreda, tj. s roditeljima kandidata za sakrament Potvrde.

Vlč. Luka podijelio je kandidatima prijavnice da ponovo prijave svoju djecu. Mnogi su se zapitali čemu prijavnice svake godine? Žalosno je to sve što se ni roditelji na ponašaju kao punoljetni članovi Crkve što se postaje sakramentom potvrde. Na takav način roditelji i djeci daju loš primjer.

Župnik je ispričao i jednu zgodu koja je stara nekoliko godina. Dijete ili kandidat za krizmu, učenik 8. razreda svaki put kada se trebala održat župna kateheza odlazio je od svoje kuće, ali ne na župnu katehezu. Kada je došlo vrijeme krizme, vlč. Luka pozvao je mamu djeteta i objasnio da ne može pristupiti sakramentu Potvrde kada ga nikad nije bilo. Na to je i dijete reklo da je on odlazio na katehezu, ali na nju nije došao. Kada je majka to čula, sama je rekla da na krizmu neće ići. Sljedeće godine je bio redovit i primio je sakrament Potvrde s drugom generacijom.

Kandidatima je vlč. Luka poručio da slušaju svoje roditelje i starije jer im nitko ne želi loše nego samo dobro. Kad to posložimo u sebi, tek tada Duh Sveti može djelovati u nama.

Sakrament Potvrde trebao bi se podijeliti 1. svibnja 2015. godine na blagdan Josipa radnika. Znamo i to da naša biskupija čeka novog biskupa jer je sadašnji biskup napunio kanonsku dob za odlazak u mirovinu. Molimo stoga za novog biskupa te da naša mlada biskupija dobije dostojnog zamjenika.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se