Susret odbora za obilježavanje Dana logoraša

Objavljeno   

U utorak 28. listopada u prostorijama župnog dvora župe sv. Josipa susreo se Odbor za obilježavanja Dana logoraša u našoj župi oko dogovora oko detalja samog obilježavanja. Na sastanku su nazočili Stipe Perlić, Joso Novačić, Josip Borovac i vlč. Luka Blažević.

Kao što je već ranije dogovoreno i kako se krenulo sa obilježavanjem Dana logoraša, tj. onih koji su za vrijeme rata bili mučeni u logorima, rodila se ideja da se Dan logoraša obilježava uvijek drugu nedjelju u studenome. Ove godine će se tako Dan logoraša obilježiti 9. studenog.

Svečanu svetu misu će predvoditi don Franjo Halužan, salezijanac iz Zagreba koji je također robovao u logoru u Kninu u koncelebraciji s župnikom Lukom Blaževićem i don Mirkom Barbarićem iz Rijeke, također logorašem, a koji je predvodio svetu misu prošle godine.

Ove godine će doći u goste Udruga logoraša Sisačko-moslavačke županije. Svi zajedno će sudjelovati na slavlju svete mise, a nakon mise slijedi druženje i izmjena iskustava.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se