Treća devetnica "Srijedom postimo, u ljubavi rastemo i Bogu se molimo"

Objavljeno   

Srijeda 12. studenog dan je treće devetnice "Srijedom postimo, u ljubavi rastemo i Bogu se molimo." Puno puta se pitamo zašto moliti devetnice? Kakav imaju one smisao? Devetnice su jedno veliko bogatstvo za onoga koji se moli na neku svoju nakanu.

Našom devetnicom mi želimo što dostojnije dočekati blagdan Božića. Želimo da se Isus rodi u našim srcima toliko blizu da ga znamo prihvatiti. Znamo i sami kakvi smo svaki dan. Zato molimo da nađemo mir u duši i srcu. Molitva znači razgovor s Bogom. Svaka molitva puno znači. Danas smo molili za svoje obitelji pod krunicom, svetom misom i klanjanjem. Obitelj je ustvari kućna Crkva, ili Crkva u malom. Ako su dobri i zdravi odnosi u obitelji, takvo će nam biti i društvo. Budimo zato dobri roditelji, supružnici i djeca i svima će biti bolje, a na koncu i nama samima.

Na devetnici se opet okupio lijep broj župljana. Vidjelo se i ponešto najmlađih. To je sigurno Bogu drago i svakog će nagraditi po njegovoj nakani za koju moli. Pjevanje na devetnici predvodila je Lidija Njari.

Mogli smo čuti u evanđelju:"Ne nađe li se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca?" A kako mi dajemo slavu Bogu svaki dan, a pogotovo nedjeljom? Neka nam ovo svima bude pitanje za razmišljanje kako bi našli propuste u svakdanjem životu na poslu, među svojim prijateljima i na kraju u svojoj obitelji.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se