NEDJELJA KRISTA KRALJA

Objavljeno   

Posljednja nedjelja u liturgijskoj godini zove se nedjelja Krista Kralja. Kao što Biblija završava Otkrivenjem sv. Ivana, knjigom o Kristu koji pobjeđuje, tako i zadnja nedjelja crkvene godine završava svetkovinom Krista Kralja. Nije to neka slučajnost, splet raznih okolnosti, već je to svojevrsna krunidba temeljnih istina vjere i pokazivanje pravoga smjera. Želimo gledati na Isusa ne samo kao na Kralja svega stvorenja, već prije svega kao na svoga Kralja i Gospodina.

Svetu misu u 9 sati predvodio je vojni i policijski kapelan u Gospiću Ivan Blaževac, a svetu misu u 11 sati župni vikar u Gospiću vlč. Josip Šimatović. Oni su imali mise jer se naš župnik Luka Blažević oporavlja od operacije i sutra se treba vratiti na župu.

Danas slavimo Krista Kralja, Kralja svega stvorenog. Za kraljevstvo nebesko nije važno tko smo, kakve nam je boja kože, što radimo, kakve smo završili škole, u kojoj smo stranci... Pred Isusom smo svi mi jednaki. Znamo i sami da smo mi slabi i uvijek padamo u grijeh. No Isus je također slab, a to je LJUBAV. On nas voli usprkos svim našim grijesima. Međutim, tu ljubav mi sami trebamo živjeti među svojim bližnjima da bi ona imala smisla. Kada smo se zapitali je li je netko gladan među nama pa mu pomogli? Jesmo li možda pohodili nekog bolesnika? Takvih djela ima u nedogled. To su male geste, ali znače puno. Molimo zato Krista Kralja da nam pomogne na našem životnom putu.

Nakon svete mise u 11 sati naši mladi su ponudili vjernicima svoje rukotvorine što su sami izradili (adventske vjenčiće i svijećnjake). Vjernicima se to svidjelo te su brzo nakon mise uzeli vijenac ili svijećnjak ostavivši prilog. Sredstva koja su se prikupila biti će proslijeđena najpotrebnijima iz naše župe.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se