Vlč. Luka, Mate Fajdić i Jure Robert Nikšić gostovali u emisiji "Riječ i život"

Objavljeno   

U petak 19. prosinca naš župnik vlč. Luka Blažević, Mate Fajdić i Jure Robert Nikšić gostovali su u emisiji "Riječ i život" koja je bila emitirana na HRT 1 u 14:30. Tema emisije bila je živjeti u svjetlu Isusa. Kad se vratimo u našu hrvatsku stvarnost poimanja i doživljaja Božića, on je obiteljska radost, susret čovjeka s čovjekom, blještavilo, darivanje... Kako sve to pomiriti, kakvo srce treba imati čovjek, kako osnažiti svoj kršćanski identitet koji bi mogao razabrati što je radost i širiti je?

Gost emisije je bio dekan KBF-a Sveučilišta u Osijeku prof. dr. sc. Ivica Raguž. Nakon njega uslijedila je reportaža iz Ličkog Osika. Vlč. Luka progovorio je o Caritasovoj sadnji krumpira i njegovoj namjeni kasnije. Ubralo se 10 tona krumpira i on je podijeljen Caritasima Zagrebačke nadbiskupije, Sisačke biskupije i pučkim kuhinjama. Uvijek treba postojati inicijativa, a mi ju imamo i to želimo raditi i dalje. Pomoći ljudima je najmanje što možemo učiniti, poručio je vlč. Luka. Nakon vlč. Luke riječ je imao Mate Fajdić iz Budaka, volonter Caritasa i čovjek koji rado uskoči u svakoj akciji. On je ujedno i povratnik iz Njemačke. Na upit voditelja emisije zašto pomaže, on je odgovorio da ga to čini sretnim. "Sretan sam kad mogu pomoći" - rekao je gospodin Mate.

Nakon Mate Fajdića, Jure Robert Nikšić iz Široke Kule također je posvjedočio zašto voli župu kao i pomoć koju joj on može dati. Kad god župnik kaže da nešto treba, mi smo tu. Nema tog problema koji se ne bi mogao riješiti. A kako ima još dosta zemlje koja je neobrađena, nema te zemlje koju ne bi obradili da krumpir ili što drugo stigne do potrebitih.

Ovakvi ljudi su bogatstvo za svaku župu. Svatko se može uključiti na neki način i to je Bogu drago, tj. to je život u svjetlu Isusa!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se