Badnjak - 9. devetnica "Srijedom postimo, u ljubavi rastemo i Bogu se molimo"

Objavljeno   

Na Badnjak 24. prosinca 2014. g. u našoj župi dočekali smo i 9. devetnicu "Srijedom postimo, u ljubavi rastemo i Bogu se molimo. Svi koji su sudjelovali danas u molitvi krunice, svete mise i kratkog klanjanja zahvalili su Bogu na primljenim milostima kroz ovih 9 tjedana. Danas je Badnjak. Bliži se rođendan našeg Spasitelja Isusa Krista. Pokušajmo mu što više otvoriti svoja srca da novorođeni Kralj zrakom svoje svjetlosti uđe u njih.

Na oduševljenje svih ministranata i djece vlč. Luka danas je nagradio one najupornije. Oni su se uspjeli dizat prije škole kako bi mogli sudjelovati i slaviti Boga na misama zornicama. Koliko su bili sretni, to se moglo vidjeti na njihovim licima jer im je župnik kako je obećao poklonio čokoladu od 1 metar.

Znamo nekad biti ljuti na naše najmanje i djecu zbog nekih nepodopština. Isus je i sam rekao da se treba ugledati u djecu. Budimo i mi takvi.

Badnjak je. Ovo je dan prije Božića, dan kada se slavi rođenje Isusa Krista. "Badnjak" je također ime za drvo koje se pali na ognjištu za Badnjak. Na Badnjak se uređuje kuća za Božić te se kiti božićno drvce.

Probajmo sami postati trijeska koju će zapaliti Isus svojim rođenjem te da se možemo nakititi svim milostima u ovim danima pred nama!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se