Sv. Stjepan prvomučenik i proslava Dijamantnog pira

Objavljeno   

Danas, 26. prosinca 2014. na blagdan sv. Stjepana, služena je sveta misa u Širokoj Kuli pod kojom su proslavili svoj dijamantni (60 godina braka) jubilej; Blaž i Milka Orešković iz Široke Kule.

Misu je predslavio župnik vlč. Luka Blažević pod kojom su Blaž i Milka obnovili svoje bračne zavjete koje su dali prije 60 godina točno na današnji dan, 26. prosinca 1954. god. u crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku, jer crkva sv. Mateja u Širokoj Kuli je bila uništena u II svj. ratu, a od nje same su komunisti uzidali zadrugu. Vjenčao ih je tada župnik u Gospiću vlč. Josip Tomac koji je bio župnik Gospića i cijele ove okolice .

Na misi su bila prisutna njihova djeca, bliža i daljnja rodbina kao i nihova unučad a posebno unuke Jelena i Lucija koje su same inicirali ovu proslavu.

Čestitamo na ovom jubileju i neka im dragi Bog udjeli još mnogo godina zajedničkog života u blagoslovu, zdravlju i veselju! Bog ih poživio!

Sveta misa je još danas slavljena u Ličkom Osiku u 11 sati.

Na sv. Ivana u subotu je sveta misa u Ličkom Osiku u 8 sati. Nakon svete mise župnik počinje s blagoslovom obitelji i to u Mušaluku kako je naznačeno u rasporedu.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se