Blagdan Svete obitelji i Dan obitelji u našoj župi

Objavljeno   

Blagdan je Svete obitelji i u našoj župi posebno je bilo svečano. Danas na svetu misu u 11 sati došli su Bogu zahvaliti svi supružnici koji su ove godine proslavili neku godišnjicu braka, od 60,55,50 i tako sve do 5 godina braka. Ako je netko umro od supružnika, opet je došao zahvaliti na divnim godinama zajedničkog života i za sve svoje. Molilo se tako i za sve obitelji u našoj župi, za djecu, stare i nemoćne, jer Svetu obitelj trebamo imati za uzor obitelji, majčinstva i očinstva.

Supružnici su tako obnovili svoje zavjete pred Bogom i pred svojim supružnikom govoreći one riječi koje su rekli jedni drugima na samom vjenčanju. Muževi su rekli ženama, uzeo sam te i uzimam te ponovo za svoju ženu. Obećavam ti vjernost u dobru i u zlu, u zdravlju i bolesti. Ljubit ću te i poštivati u sve dane života svoga."

I žene muževima, uzela sam te i uzimam te ponovo za svoga muža. Obećavam ti vjernost u dobru i u zlu, u zdravlju i bolesti. Ljubit ću te i poštivati u sve dane života svoga."

Naše kršćanske obitelji su doista pozvane sve više pozornosti posvećivati životu vjere, te živjeti u skladu sa svime što je Bog za njih predvidio i providio. U svakoj obitelji je doista prisutan Božji Sin, te je po njemu svaki član kršćanske obitelji i Božje dijete, te se ne bi smjelo dogoditi da ijedno Božje dijete izlažemo bezboštvu i bezbošcima da mu oni kroje sudbinu, umjesto da mu omogućimo da bude u hramu Bogu trajno prikazan.

Bog nas budi na novu odgovornost, jer nije nam dopušteno bacati biserje pred svinje, nije nam dopušteno profanirati svetost obitelji koju je Bog posvetio svojim dolaskom. Svetost naših obitelji je neprocjenjivo biserje koje smo pozvani čuvati kao najveću dragocjenost, pa neka nam stoga blagdan Svete obitelji bude dodatni poticaj da prihvatimo dar svetosti koji je po Isusu sišao u naše obitelji, te da onda i sami živimo sukladno toj svetosti, oblikujući vlastite obitelji prema mjeri Sina Božjega i prema mjeri dara koji nam je on darovao, dok nas ne privede u vječno nebesko zajedništvo okupljeno u ljubavi Presvetoga Trojstva.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se