2. NEDJELJA PO BOŽIĆU

Objavljeno   

2. NEDJELJA PO BOŽIĆU

4. sijećnja 2015. godine svete mise su slavljene u 9 sati u Širokoj Kuli i u 11 sati u Ličkom Osiku. Svete mise predvodio je župnik Luka Blažević.

Prvo čitanje pročitala je Maja Lasić, psalam je odpjevao zbor pod ravnanjem Marine Marković, a drugo čitanje pročitala je Petra Knežević. Molitvu vjernika pročitali su ministranti.

Na misi u 11 sati imali smo radost krštenja. To je prvo ovogodišnje krštenje u našoj župi. Milorad Tomaš i Ana r. Lulić krstili su svoje prvo dijete i dali mu ime Luka.

U tajni Božića sastaje se božansko s ljudskim; nebo i zemlja se povezuju, Riječ je tijelom postala i nastanila se među nama." Isus Krist vječna riječ Božja, uzima naš ljudski život. Bog silazi u obličju sluge i roba, da budemo oslobođeni od ropstva grijeha i smrti i postanemo djeca Božja!

Zar nismo mogli biti otkupljeni na drugi način a ne po utjelovljenju Sina Božjega i po njegovoj patnji i smrti na križu? Sigurno! Božje mogućnosti, da nam daruje spasenje, neograničene su. Ipak to je bilo najprimjerenije, da nas je Bog na taj način otkupio, da je On sam postao jedan od nas.

Želio je biti čovjek, da bismo primili udio u njegovoj božanskoj naravi. Tako se izvršava čudesna razmjena: Bog prihvaća naše, da mi možemo prihvatiti njegovo. To je tajna ljubavi, koja nije mogla biti veća!

Prihvatimo tu Ljubav koja se rodila pred nekoliko dana da u nama može trajati cijelu godinu, a ne samo nekoliko dana!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se