Nedjelja krštenja Gospodinova

Objavljeno   

Nedjelja krštenja Gospodinova

Nedjelja je krštenja Gospodinova. Sjećamo se i čuli smo u evanđelju kako je Ivan Krstitelj krstio Isusa na rijeci Jordan. Danas se i mi svi sjećamo našeg krštenja. Ne doslovno, ali vrijedi staviti sebi u misli bar na trenutak nečije krštenje.

Krštenjem smo postali djeca Božja. Ali pridržavamo li se toga, tj. živimo li pravim kršćanskim životom? Što znači biti kršćaninom? Je li ikada razmišljamo o tome?

Na današnjoj svetoj misi u 11 sati župnom zboru pridružili su se školski tamburaši pod vodstvom gospodina Đania Findrika te na taj način zaključili Božićno vrijeme koje danas završava. Stvarno je lijepo čuti tamburu kako svira božićne pjesme. Neka ih Bog nagradi što su liturgiju u ovom Božićnom vremenu učinili svečanijom.

Na kraju svete mise vlč. Luka iznio je statistiku obitelji u našim mjestima, tj. koje je pohodio u blagoslovu.

Kad je Isus primio krštenje u rijeci Jordanu, čuo se glas s neba. Bog kaže njemu: "Ti si Sin moj Ljubljeni!" Što On kaže njemu, želi i svakome od nas kazati: I ti si moje ljubljeno dijete! Ti si mi važan i dragocjen! Kod našega krštenja Bog nam kaže svoj da. I taj da meni treba nositi cijeli moj život, vjerovati sebi, iako mi drugi kažu ne.

Prvo čitanje na svetoj misi u 11 sati pročitala je vjeroučiteljica Ivančica Krpan, psalam su odpjevali zboraši uz pratnju na orguljama Marine Marković, a drugo čitanje je pročitala ministrantica Petra Knežević. Molitvu vjernika su pročitali ministranti.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se