2. NEDJELJA KROZ GODINU

Objavljeno   

2. NEDJELJA KROZ GODINU

Na 2. nedjelju kroz godinu svete mise slavljene su u Ličkom Osiku u 9 i 11 sati. Svete mise je predvodio župnik Luka Blažević.

Počelo je Vrijeme kroz godinu što se može vidjeti na svećenikovoj misnici koja je sad zelene boje. Prošle nedjelje završilo je Božićno vrijeme. Danas su se u crkvi mogle vidjeti raskićene jelke i kao takve će ostati do blagdana Svijećnice.

Današnje evanđelju po Ivanu stavlja nam pred oči poziv trojice prvih apostola: Andrije, Ivana i Petra koji su znali ostaviti sve da bi slijedili Isusa.

Isusovo pitanje: "Što tražite?", nije samo upućeno njegovim prvim učenicima nego i svima nama. Svaki čovjek koji želi biti Isusov učenik, mora uvijek tražiti istinu i pitati samog sebe s kojim motivima traži Isusa.

Isus je odmah promijenio ime Šimunu u Kefa što znači Petar-Stijena da bi označio njegovu buduću misiju u Crkvi.

Prvo čitanje pročitala je ministrantica Petra Knežević. Psalam su odpjevali zboraši pod vodstvom Marine Marković. Drugo čitanje čitala je Ivančica Krpan, a molitvu vjernika su pročitali naši ministranti.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se