1. devetnica u čast sv. Josipu

Objavljeno   

1. devetnica u čast sv. Josipu

U srijedu 21. siječnja 2015. godine proslavljena je prva devetnica u čast našem župnom zaštitniku sv. Josipu. Okupio se lijep broj vjernika što se moglo čuti kroz pjevanje u pobožnostima. Devetnica je započela molitvom krunice i litanijama sv. Josipa, nastavila se svetom misom i euharistijskim klanjanjem. Prvu devetnicu predvodio je fra. Božo Mandurić, kapelan iz Gračaca.

Tema prve devetnice bila je PRVE TJESKOBE SV. JOSIPA I NJEGOVA VELIKODUŠNOST. Fra Božo svima okupljenima je približio sv. Josipa kroz tjeskobu, tj. prije nego je prihvatio Mariju za svoju zaručnicu. Josipa je uhvatila tjeskoba jer nije znao što napraviti. Ali zato mu se Božja objava pojavila u snovima. On je posljednja biblijska ličnost kojoj se Božja objava očituje u “snima“. Upravo po toj objavi, on svojom poslušnošću Božjem glasu otvara put Gospodinu da ostvari svoj spasiteljski naum s ljudima.

Naša svakodnevica obilježena je sličnim situacijama. Tjeskobe, nerazumijevanja, potrage, zbunjenosti, nesnalaženja…, sve nam je to vrlo blisko i poznato. Kao krhka ljudska bića teško se s time nosimo. Osjećamo se bespomoćni i vrlo lako odustajemo od nekakvih životnih planova i odluka. Upravo u ovakvim trenutcima prepustimo se Gospodinu. Priznajmo mu svoje osjećaje kako bi On mogao ući u naše srce i zahvatiti ga svojom ljubavlju te ispuniti mirom koji samo On daje. Tu se bez pridržaja predajmo providnosti Gospodinovoj. Samo takvim iskrenim predanjem priznajemo Njegovu svemoć i ostvarujemo unutarnju slobodu koja nas osposobljava za nepristrano služenje Gospodinu na koje smo svakodnevno pozvani.

Učimo od svetoga Josipa. U skrovitosti i jednostavnosti nazaretskog doma, ovaj je lik imao presudnu i temeljnu važnost za povijest spasenja. U njegove je ruke Bog položio čuvanje svoga Sina i Presvete Djevice Marije. U takvom svetom ozračju Sin Božji je odrastao i spremao se za svoje javno djelovanje.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se