3. NEDJELJA KROZ GODINU

Objavljeno   

3. NEDJELJA KROZ GODINU

Današnjim bogoslužjima proslavili smo treću nedjelju kroz godinu. Svete mise u Ličkom Osiku predvodio je vlč. Luka Blažević.

Danas smo mogli čuti sv. Pavla kako treba napustiti život grijeha i zla da bi mogli ići novim putem. Sveti Pavao nas podsjeća kako je naš život ovdje na zemlji prolazan te uvijek trebamo biti spremni ako nas Bog zatraži račun. Riječ "OBRATITE" čula se u Evanđelju. Sama riječ mogla bi se protumačiti da je to 100%-tna promjena nekoga. Svatko bi trebao promijeniti način života i mišljenje da bi svijet mogao gledati novim očima.

Današnje Evanđelje također opisuje i poziv prvih učenika. Oni nisu bili obrazovani, bili su obični ribari i prihvatili su krenuti za Isusom. Odmah su prekinuli sve veze s prijašnjim životima, tj. s obiteljima, ribarenjem i poslom jer sve postaje sporedno kada nekog pozove Isus. Neka nam oni svima budu primjer pravog kršćanskog života!

Na svetoj misi u 11 sati prvo čitanje pročitala je Petra Knežević. Psalam je odpjevao zbor, a drugo čitanje je pročitala Ivančica Krpan. Molitvu vjernika pročitali su ministranti.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se