4. nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

4. nedjelja kroz godinu

Svetim misama proslavili smo 1. veljače 4. nedjelju kroz godinu i Dan života. Dan života se obilježava uvijek na prvu nedjelju u mjesecu veljači. Svete mise su slavljene u 9 sati u Širokoj Kuli. Tu misu je u koncelebraciji s župniko predvodio vojni i policijski kapelan u Gospiću vlč. Ivan Blaževac. Svetu misu u 11 sati u Ličkom Osik predvodio je župnik Luka Blažević.

U današnjem Markovu evanđelju je opisano Isusovo prvo čudo. Evanđelist je naglasio da se to dogodilo u subotu u sinagogi. Čudo je uvijek sastavni dio života s Isusom. Ovdje je Bog na djelu i zlo mora odstupiti. Puno puta se sami znamo pitati kako uništiti zlo koje smo doveli u svoje živote. To možemo učiniti samo dobrotom i ljubavlju. Nestanak moći zla nastalo je rođenjem našeg Spasitelja, pa se ne bojmo ga pozvati u pomoć. Današnje evanđelje nas uči da na zlo ne odgovaramo zlom, nego da uporno osluškujemo Božju riječ u svojoj savjesti. Potrudimo se biti stoga što autentičniji kršćani koji pridonose svojoj zajednici!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se