Svijećnica

Objavljeno   

Svijećnica

Današnji blagdan Svijećnica ili Prikazanje Gospodinovo u hramu dobio je naziv Svijećnica upravo po svijećama jer su kršćani tako kroz povijest izražavali vjeru da je Isus svjetlo života.

Sveta misa sa blagoslovom svijeća slavljena je u Ličkom Osiku u 18 sati. Prije svete mise molila se krunica. Svetu misu je predvodio župnik Luka Blažević.

Danas smo došli sebe prikazati u hramu, tj. u crkvi, kao što su i njega roditelji prikazali u hramu. Znamo i sami da bez pojma svjetla ne bi bilo života. Isus je to svjetlo koje nas vodi kroz tminu našeg života. Mi smo i kao svijeće, sagorijevamo svaki dan i tako sve do smrti. Na krštenju se pali svijeća koja prikazuje Isusa uskrsloga koji nas vodi pravim putem, a svijeća se često pali i na zadnjim trenutcima našeg života. Ako nestane struje ili umjetnog svjetla kojeg je čovjek proizveo, uvijek nalazimo u ladici neku svijeću. Ona nikad ne zataji.

Nastojimo mi tako nikada ne zatajiti Isusa u svojim životima. Imajmo uvijek pred sobom njegovu sliku i svjetlo koje nas vodi u tamama našeg života. Da bismo doživjeli svjetlo, da bismo doživjeli 'Utjehu Izraelovu', valja nam se prikazati Bogu. Prikazati mu baš ono najvrijednije što čovjek može zvati svojim, kao što je vlastito dijete, odnosno vlastiti život.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se