Stepinčevo u Širokoj Kuli

Objavljeno   

Stepinčevo u Širokoj Kuli

10. veljače 2015. godine proslavljen je blagdan bl. Alojzija Stepinca u Širokoj Kuli. Sveta misa je slavljena u 18 sati i predvodio ju je mjesni župnik Luka Blažević.

Uvijek se rado sijećamo naših hrvatskih svetaca. Znamo i sami da je bl. Alojzije na tom putu da postane kanoniziran. Uvijek je štitio one obespravljene, one u manjini te nam i zbog toga može biti primjer, ali i mogučnost u zagovoru. Molimo se njemu, i dragom Bogu!

Na današnji dan prije 4 godine u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli blagoslovljen je kip bl. Alojzija Stepinca. Blagoslov je vodio gospićki župnik i dekan mons. Mile Čančar.

Druga velika stvar za ovu malu ličku župu je ta što su u oltaru pohranjene moći bl. Alojzija. Mala je ova lička sredina, a uz to i velika.

Na samom montiranom suđenju, blaženik je više puta progovorio da je njegova savjest čista. Veliki pritisak je htjela na njega svaliti politika, ali se nije dao. Vjerovao je u Božju providnost. Budimo zato i mi radosni navjestitelji Onoga što su nam roditelji podarili našim rođenjem i krštenjem te vjerujmo u Božju providnost!

Na kraju svete mise molile su se litanije bl. Alojzija Stepinca. Znamo i sami kakav je lički kraj, ali skupilo se nešto vjernika koji časte bl. Alojzija. Hvala im!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se