Gospa Lurdska i 4. devetnica u čast sv. Josipu

Objavljeno   

Gospa Lurdska i 4. devetnica u čast sv. Josipu

11. veljače 2015. godine u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli bilo je posebno svečano. Danas se slavi Gospa Lurdska, Svjetski je dan bolesnika i bila je 4. devetnica u čast svetom Josipu.

Danas su okupljeni vjernici na misnom slavlju mogli po prvi put vidjeti novi kip u crkvi sv. Mateja. Radi se o kipu Gospe Lurdske koji je tom prigodom bio i blagoslovljen. Kip je crkvi darovala obitelj Vojvodić: Tihomir, Ivanka i Nikica. Blagoslov i svečano misno slavlje predvodio je biskupijski kancelar vlč. Marinko Miličević u koncelebraciji s mjesnim župnikom Lukom Blaževićem.

Vlč. Marinko svima je približio Gospu Lurdsku, od samog njezinog ukazanja Bernardici i štovanja danas. Uvijek je dobro štovati kipove i slike. Time međutim ne smijemo gledati kakvi su oni, jesu li od drva ili papira. Bitan je onaj koga slika ili kip prikazuje.

Dok svete slike i kipovi zaslužuju poštovanje, njima se nikada ne klanjamo. Oni ne utjelovljuju milosti sami po sebi, već nam samo pomažu uzdignuti duh Bogu kojemu smo se jedino dužni klanjati, poručio je vlč. Miličević.

Na kraju svete mise prije blagoslova uslijedio je obred Bolesničkog pomazanja. U svakom sakramentu, ako se s vjerom prima, djeluje Isus Krist. Sakramenti su sredstva po kojima nam Bog daje svoju milost, ona su nam dana na korist, na blagoslov i pomoć. Sakramentom bolesničkog pomazanja prima se milost potpore, mira, ohrabrenja, pouzdanja u Boga, jednom riječju – ozdravljenje duše.

Osnaženi Božjom riječju i sakramentima na ovom misnom slavlju vjernici su se radosna duha uputili svojim domovima.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se