Proslava Svetog Josipa

Objavljeno   

U ponedjeljak 19. ožujka u župi Lički Osik svečano je proslavljen blagdan nebeskog patrona župe sv. Josipa. Misno slavlje je predslavio studentski kapelan u Zagrebu don Damir Stojić u suslavlju domaćeg župnika Luke Blaževića i više svećenika Gospićkog dekanata. Glazbom je misu animirao župni zbor uz orguljsku pratnju Jelene Orešković. Don Damir Stojić je u propovijedi progovorio o današnjim muževima i očevima. Očinstvo je očito u krizi jer nedostaje molitve u obiteljima a predvoditelji koje po uzoru na zaštitnika sv. obitelji sv. Josipa trebaju biti muževi. Pri ulasku u brak muževi nedovoljno postaju svjesni svoje velike kršćanske uloge. Bez molitve obitelj je osuđena na slabe plodove, zaključio je propovjednik.

Misu su uzveličali uz župnika i ravnatelja biskupijskog Caritasa vlč. Luku Blaževića ekonom biskupije vlč. Nikola Turkalj, župnik Perušića mons. Josip Mustač, vlč. Zlatko Sušić, kancelar biskupije vlč. Marinko Miličević i đakon Ivica Tolla.

A u popodnevnim satima u 16 sat vlč. Marinko Miličević održao je duhovnu obnovu za mlade posebnu pozornost obratio je mladima na glazbu koju sulušamo i tom smislu je priredio prigodnu prezentaciju utjecaj glazbe na mlade i odrasle. Nakon predavanju u skupini mladih predvodio je molitvu križnog putai poslije slavlje mise, oduševio nas je propovjedi o svetom Josipu koji je uzor obitelji i zaštitnik Hrvatske.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se