1. korizmena nedjelja

Objavljeno   

1. korizmena nedjelja

U nedjelju 22. veljače 2014. godine na 1. korizmenu nedjelju svete mise su slavljene na Ličkom Osiku u 9 i 11 sati. Obje svete mise predslavio je župnik Luka Blažević.

 

Pred nekoliko dana ušli smo u Korizmu, u vrijeme kada trebamo raditi na sebi da bi Uskrs mogli dočekati što pripravniji. Danas se moglo čuti u Evanđelju kako je duh Isusa odveo u pustinju. U pustinji je bio 40 dana kao i Izraelci prije nego su našli Boga. Bio je među zvjerima kao i Adam u raju. I usprkos Sotoni i zvjerima, anđeli su mu služili. Ako je Isus mogao pobijediti Sotonu, možemo i mi. Da bi to mogli učiniti, preduvjet je živjeti pravim kršćanskim životom, tj. živjeti po sakramentima.

 

Pustinja je mjesto gdje je po danu velika vručina, a po noći hladnoća. Tako je i s našim dušama ako odbacimo Isusa. Dopustimo Isusu da uđe u našu pustinju te da u njoj izraste oaza ljubavi i mira.

 

Na kraju svete mise župnik Luka Blažević pohvalio je ministrantice Maju Lasić i Petru Knežević zbog osvojenog trećeg mjesta na Vjeronaučnoj olimpijadi u Ogulinu ovog četvrtka.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se