Ministrantski susret

Ministrantski susret

U subotu 14. ožujka 2015. godine održan je Sastanak s ministrantima župe sv. Josipa. Pred nama je velika proslava župnog blagdana te se valja dobro pripremiti. Ministrante u župi vodi vjeroučitelj Tomislav Klarić.

Ministranti kao službenici oltara pripomažu da bogoslužje bude još ljepše. Ime ministrant dolazi od latinske riječi ministrare što znači posluživati pa se stoga riječ ministrant prevodi kao poslužitelj kod oltara. Poslužitelj je prvenstveno samoga Boga koji svake svete mise dolazi kroz svoga Sina Isusa među svoj narod. Tako ministrant služi, on poslužuje, priprema i navješćuje dolazak Isusa Krista za vrijeme svete mise.

Ministrantski zbor župe sv. Josipa broji više od 20 ministranata, ali uvijek najvjerniji dolaze na susrete i na svete mise. Da bi netko bio što bolji ministrant trebao bi se pridržavati nekih pravila, a jedno od njih je redovito sudjelovanje na misnim slavljima i susretima ministranata.

Vjerujemo da će oni koji iz nekih razloga ne dolaze na ministrantske susrete naći sebe te se popraviti da bi što dostojnije mogli služiti Bogu.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se