4. korizmena nedjelja

4. korizmena nedjelja

I kao što je Mojsije podigao zmiju u pustinji tako ima biti podignut Sin Čovječji da svaki koji vjeruje, u njemu ima život vječni.

Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.

Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu. Tko vjeruje u njega, ne osuđuje se; a tko ne vjeruje, već je osuđen što nije vjerovao u ime jedinorođenoga Sina Božjega.

A ovo je taj sud: Svjetlost je došla na svijet, ali ljudi su više ljubili tamu nego svjetlost jer djela im bijahu zla.

Uistinu, tko god čini zlo, mrzi svjetlost i ne dolazi k svjetlosti da se ne razotkriju djela njegova; a tko čini istinu, dolazi k svjetlosti nek bude bjelodano da su djela njegova u Bogu učinjena.

Iv 3, 14-21

Znamo i sami kakav je ujed zmije. Na početku bude bolan, a kasnije se otrov širi po cijelom tijelu. Tako je i s grijehom. Na početku nam se čini da je to oku primamljivo i dobro, ali on razara čovjekovu nutrinu. Kao što je Mojsije podigao mjedenu zmiju u pustinji, tako mi imamo križ Isusov. Bilo što nam se dogodi, samo trebamo pogledati u njega.

Čuvajmo se grijeha! Koliko bi svijet mogao biti bolji da ga nema. Ali Isus se pobrinuo i za to. Dao nam je sakrament sv. Ispovijedi. Zato budimo uz njega i iskoristimo blagodati svih sakramenata!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se