Započela trodnevnica uoči župnog zaštitnika sv. Josipa

Započela trodnevnica uoči župnog zaštitnika sv. Josipa

U ponedjeljak 16. ožujka 2015. godine krunicom u čast sv. Josipa i svetom misom započela je trodnevna duhovna priprema za blagdan svetog Josipa. Svetu misu predvodio je mons. Mile Čančar, gospićki župnik i dekan u suslavlju s domaćim župnikom Lukom Blaževićem.

U današnjem se evanđelju moglo čuti kako je neki kraljevski službenik imao bolesna sina. Sreo je Isusa i otišao ga moliti da mu ozdravi sina. Na kraju mu je Isus rekao: »Idi, sin tvoj živi!«

Kraljevski službenik je povjerovao Isusu tj. Bogu i sin mu je oživio. Tako je bilo i sa svetim Josipom kojeg slavimo za 3 dana. Usprkos kušnji uzeo je stvar u svoje ruke. Prihvatio je Mariju za svoju ženu. Drugim riječima, on je poslušao Boga.

Danas mi u puno situacija tražimo nešto od Boga, ali to nije iskreno. Pokušavamo na razne načine, ali ne ide. A u čemu je poanta? - U iskrenosti srca! Sv. Josip je bio iskrena srca i pobrinuo se za svoju obitelj i usprkos tome što je sebe tražio, našao je pravi put.

Nije slučajno što nam Crkva daje slaviti sv. Josipa u korizmi. Mi se u korizmi želimo popraviti da bi što bolje dočekali blagdan Uskrsa. Neka nam sveti Josip bude putokaz u ovom korizmenom vremenu da znamo i mi sami nekad Bogu reći DA, makar nam se to čini nemoguće.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se