Drugi dan trodnevnice

Drugi dan trodnevnice

U utorak 17. ožujka 2015. godine nastavila se duhovna priprema za župni blagdan sv. Josipa. Drugi dan trodnevnice započeo je pobožnošću Križnog puta kojeg je predvodio župnik Luka Blažević, a nastavila se svetom misom koju je predslavio kancelar Gospićko-senjske biskupije.

Iz evanđelja po Ivanu:

Bijaše židovski blagdan pa Isus uziđe u Jeruzalem. U Jeruzalemu se kod Ovčjih vrata nalazi kupalište koje se hebrejski zove Bethzatha, a ima pet trijemova. U njima je ležalo mnoštvo bolesnika — slijepih, hromih, uzetih.

Bijaše ondje neki čovjek koji je trpio od svoje bolesti trideset i osam godina. Kad ga Isus opazi gdje leži i kada dozna da je već dugo u tome stanju, kaže mu: »Želiš li ozdraviti?« Odgovori mu bolesnik: »Gospodine, nikoga nemam tko bi me uronio u kupalište kad se voda uzbiba. Dok ja stignem, drugi već prije mene siđe.« Kaže mu Isus: »Ustani, uzmi svoju postelju i hodi!« Čovjek odmah ozdravi, uzme svoju postelju i prohoda.

Mi danas isto patimo od raznih bolesti i nedaća koje nas zadese. Bog je uvijek tu kraj nas i samo čeka da mu se obratimo. To ne smije biti neka površinska molitva koja traje nakoliko dana već ona treba biti iz dubine srca. Tek tada Gospodin uslišuje molitvu. Za nas je tu sv. Josip. Njega slavimo prekosutra. Bio je zemaljski otac Isusa Krista. Nema bolje osobe od njega kojoj se možemo utjecati i moliti za sve stvari jer je on uz Mariju bio uz Isusa, odgojio ga i on mu to ne može uskratiti. Zato je važna molitva svetom Josipu da nas on zagovara kod Isusa u ovim vremenima kako bi nam danas sutra bilo bolje - poručio je vlč. Marinko okupljenima na Euharistiji.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se