Treći dan trodnevnice i 9. srijeda velike devetnice u čast sv. Josipu

Treći dan trodnevnice i 9. srijeda velike devetnice u čast sv. Josipu

U srijedu 18. ožujka 2015. godine treći dan trodnevnice ili deveta srijeda velike devtnica započela je pokorničkim bogoslužjem u 16:30 sati koje je vodio biskupijski kancelar vlč. Marinko Miličević. To je bila uvertira u veliku korizmeno-uskrsnu ispovijed gdje su ljudi imali priliku očistiti svoje srce pred BOGOM.

U 18 sati započela je sveta misa koju je predvodio fra Mijo Džolan iz Splita, ravnatelj Franjevačkog instituta za kulturu mira u Splitu u koncelebraciji s domaćim župnikom Lukom Blaževićem, vlč. Marinkom Miličevićem i vojnim i policijskim kapelanom u Gospiću vlč. Ivanom Blaževcom.

Imate veliku čast imati ovakvog zaštitnika u svojoj župi. Riječ je o svetom Josipu. Možemo se zapitati zašto su ga prozvali pravednim. Danas je već puno teže naći tako pravednog čovjeka, a njegova se pravednost sastoji u tome što nije Mariju izvrgnuo ruglu i napustio je kako je naumio.

Njemački filozof Friedrich Nietzsche je izjavio da nije pravedno živjeti. Možda i nije ako se ne pouzdamo u Boga. Ali svaki kršćanin to čini svaki dan. Možda nekad i padne i misli drugačije, ali opet sve dođe na dobro. Tako je bilo i sa sv. Josipom. Prihvatio je Mariju za svoju ženu i tu se vidi velika Božja snaga i dobrota. Bog se brine za svakoga. Neka sv. Josip pravedni bude zaštitnik i uzor svakom kršćaninu.

(iz propovijedi fra Mije Džolana)

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se