Misa Večere Gospodnje - Veliki četvrtak

Misa Večere Gospodnje - Veliki četvrtak

Uskrs nam je sve bliže. Prije Uskrsa, ulazimo i živimo u Velikom tjednu. To je Isusov i naš tjedan. A misa na Veliki ĉetvrtak, posebno je sveĉana i potresna.

To je Isusova Posljednja večera, oproštajna veĉera i oporuka ljudskom rodu. To je godišnjica Isusove prve mise, Isusove Posljednje veĉere sa svojim učenicima. I sam Isus ističe da je svom dušom čeznuo ovu Pashu blagovati sa svojim učenicima.

I u župi sv. Josipa u Ličkom Osiku proslavila se godišnjica prve mise ili Posljednje večere. Župnik Luka Blažević simbolički je oprao noge apostolima. Na taj simbolički način se želi prenijeti Isusova poruka: "Nisam došao da budem služen nego da služim".

Svi smo pozvani služiti jedni drugima. Možemo se prisjetiti koncetracijskih logora i slika ljudi koji su stajali iza ograde. To je slika čovjeka na kojem se vidi samo kost i koža. Isto je tako i s našom dušom. Ako ju ne hranimo Kristovim tijelom, ona je isto koštata i propada.

Budimo zato vjerni nasljedovatelji Kristovi i dopustimo mu da taj dar koji nam je dao na Posljednjoj večeri primamo što češće.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se