Putem križa na Vukavi

Putem križa na Vukavi

Na Veliki petak 3. travnja 2015. godine vjernici su krenuli putem Križa na brdu Vukavi u Širokoj Kuli. Križni put je predvodio mjesni župnik Luka Blažević.

Ovo je jedini dan kada se ne slavi sveta misa, ne zvone zvona, oltar je gol, bez križa i vjernici se okupljaju u tišini.

Kroz Križni put razmišljalo se o Isusovoj muci tj. Njegovoj kalvariji. Svatko je sigurno kroz postaje mogao razmišljati o svojim križevima, a ima ih svatko.

Na kraju Križnog puta vlč. Luka uputio je vjernicima nekoliko riječi: "Svi znamo da ovdje ne bi bili da pokojni Jure Nikšić nije sagradio ovaj Križni put. Znamo i sami reći nekad da se nešto ne isplati. Ne isplati se očistiti korov pokraj kuće, ... Takvih primjera ima puno. Ali što bi nam se trebalo isplatiti je ići putem Isusovim. Imamo križeve, ali on će nam pomoći.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se