Nedjelja uskrsnuća Gospodinova - Uskrs

Nedjelja uskrsnuća Gospodinova - Uskrs

Nedjelja je uskrsnuća Gospodinova. To je ujedno i naš najveći kršćanski blagdan. Započeo je Vazmenim bdijenjem i reakcijom žena koje su došle na grob i zatekle odvaljen kamen i prazan grob.

Svim župljanima župa sv. Josipa Lički Osik i sv. Mateja Široka Kula kao i svim prijateljima ovih župa neka je blagoslovljen ovaj blagdan. Neka svi u Isusu uskrslome nađu snagu za svoj daljnji život i neka povjeruju da je On naš put i naša snaga!

Na tome se temelji cijela naša vjera. Uplašene žene otrčale su do Isusovih apostola i prenijele im vijest. Same se nisu usudile pogledati u grob.

Uputiše se onda Petar i onaj drugi učenik i dođoše na grob. Trčahu obojica zajedno, ali onaj drugi učenik prestignu Petra i stiže prvi na grob. Sagne se i opazi povoje gdje leže, ali ne uđe. Uto dođe i Šimun Petar koji je išao za njim i uđe u grob. Ugleda povoje gdje leže i ubrus koji bijaše na glavi Isusovoj, ali nije bio uz povoje, nego napose svijen na jednome mjestu.

Tada uđe i onaj drugi učenik koji prvi stiže na grob i vidje i povjerova. Jer oni još ne upoznaše Pisma da Isus treba da ustane od mrtvih.

Možemo zamisliti planinara koji sprema svoju torbu za uspon na planinu. On uzima samo nužno. A kakva je "torba" našeg života? Što mi to nosimo pred Boga? Kako mislimo okončati svoj život? Što mi sve trpamo u tu torbu svakog dana? Kakvi smo jedni prema drugima?

Sve su to pitanja koja bi si trebali postavljati. Uskrs je prilika za to da promijenimo svoj život i krenemo novim putem. Takav život nam je Isus podario. Zbog toga naša vjera treba jačati iz dana u dan da bi na koncu svog života mogli donijeti "TORBU" punu djela, dobrote i vjere pred lice Gospodnje!

Danas je Uskrs! „On uskrsnu kako reče veselimo se, aleluja, aleluja i radujmo se!“ Događaj Isusova uskrsnuća nikome nije bilo dano vidjeti, jer to je nešto što nadilazi ljudske mogućnosti. Na nama je da to što se dogodilo preispitamo, razmislimo i vjerujemo, kako bi Isusovo uskrsnuće u naše življenje unijelo radosniji smisao našeg postojanja. Moramo vjerovati da i mi trebamo proći kroz tamu smrti u svjetlost punine života.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se