Proslava sv. Marka u Budaku

Proslava sv. Marka u Budaku

U subotu 25. travnja 2015. godine svečano je proslavljen sv. Marko u Budaku. Svetu misu u 11 sati predvodio je mons.Antun Sente, župnik i rektor nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu u zajedništvu s domaćim župnikom Lukom Blaževićem i ekonomom biskupije vlč. Nikolom Turkaljem.

Premda je jutro mirisalo na kišu, sv. Marko se pobrinuo da sve hodočasnike posluži lijepo vrijeme.

Mons. Sente je povezao sv. Josipa i sv. Marka. Na istom mjestu gdje se danas nalazi kapela sv. Marka, tu je stajala crkva sv. Josipa koja je premještena u Lički Osik u 19. stoljeću. Zato je istaknuo važnost sv. Josipa koji je bio Isusov zemaljski otac. Koliko je Bog velik možemo vidjeti po raznim svjedočanstvima gdje Bog djeluje preko običnih ljudi. Tako je i sv. Marko počeo pisati Evanđelje potaknut sv. Petrom.

Na kraju misnog slavlja vlč. Antun Sente blagoslovio je polja. Ovim činom vjerujemo da će ova godina biti plodna i blagoslovljena za sve kulture koje će itko posaditi. Također je pozvao sve okupljene da dođu hodočastiti sv. Josipu u Karlovac. Kao znak hvale vlč. Luka Blažević predvoditelju misnog slavlja darovao je župno glasilo Providnost, a mons. Sente svima okupljenima darovao je glasilo sv. Josipa kao i zavjetnu svijeću koju je poklonio župi.

Nakon misnog slavlja uslijedilo je čašćenje svih okupljenih koje su pripremili Marko Sokolić Maki i Ankica Ajduković.Lijepom druženju doprijenili su tamburaši pod vodstvom g. Đanija Findrika.

Prije svete mise u 10:30 sati u kapelici sv. Marka Božo i Ana Nikšić su krstili svoje prvo dijete i dali mu ime Marko. Krštenje je predvodio župnik Luka Blažević.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se