Slavlje svete Potvrde

Slavlje svete Potvrde

U petak 1. svibnja 2015. godine na dan sv. Josipa radnika, Gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović podijelio je sakrament sv. Potvrde 32. krizmanika u suslavlju s domaćim župnikom Lukom Blaževićem, gospićkim dekanom mons. Milom Čančarom, vojnim i policijskim kapelanom Ivanom Blaževcem, senjskim kapelanom Nikolom Pršom i ekonomom biskupije Nikolom Turkaljem.

Biskup Mile Bogović poručio je krizmanicima u svojoj propovijedi da oni budu maratonci. Znamo i sami tko su bili maratonci. Danas smo ovdje svi zbog Isusa koji je također imao svoj maraton u muci i smrti na križi. Sve zbog običnog čovjeka. Budite vi maratonci koji ćete trčati za Isusom gdje god se nalazili, a sve za slavu Božju. Nije lako biti maratonac, ali kada se dođe na cilj sretan si. Neka Duh Sveti također pomogne na vašem životnom putu gdje se god nalazili.

Na svetoj misi prvo čitanje je pročitala krizmanica Ivona Poplašen. Na početku riječ dobrodošlice uputio je župnik, a nakon njega Tomislav Ratković te se nakon toga predalo biskupu cvijeće. Psalam su odpjevale krizmanice Ivona Poplašen, Ana Rukavina i Anđela Ćaćić. Drugo čitanje pročitao je vjeroučitelj Tomislav Klarić. Molitvu vjernika pročitali su roditelji Jure Robert Nikšiš, Pejo Martinović, Kate Topić, Jelena Poplašen, Ante Gabelica i krizmanica Anđela Lukić.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se