Osnovana kolpinška obitelj u župi sv. Josipa

Osnovana kolpinška obitelj u župi sv. Josipa

Dana 2. svibnja 2015. g., u nazočnosti duhovnika Katoličkog društva djetića u Zagrebu vlč. Zdenka Perije, predsjednice Udruge Anite Petričević te članova Upravnog i Nadzornog odbora KDD-a provedena je osnivačka skupština kolpinške obitelji dr. Frana Biničkog u Ličkom Osiku. Prihvaćajući Statut međunarodnog kolpinškog djela, grupa vjernika, župljana župe sv. Josipa u Ličkom Osiku odlučila je osnovati kolpinšku obitelj.

Zajedničku molitvu predvodio je vlč. Zdenko Perija. Prezentaciju Kolpinškog djela, te o liku i djelu Adolpha Kolpinga govorila je Anita Petričević, predsjednica udruge "Kolping- Katoličko društvo djetića u Zagrebu". Tijekom predavanja uključivali su se i drugi predstavnici iz Zagreba, a domaćini su postavljali pitanja.

Odluka o imenu kolpinške obitelji je donešena jednoglasno. Kolpinška obitelj nosit će ime dr. Frana Biničkog, zaslužnog sina ove župe, svećenika, književnika, rodoljuba i prosvjetitelja. Na blagdan sv. Josipa radnika obilježena je sedamdeseta obljetnica njegove mučeničke smrti u komunističkom zatvoru. Svojim životom i radom duboko je ukorijenjen u bilo ovoga naroda i prostora.

Za duhovnika kolpinške obitelji izabran je vlč. Luka Blažević, za predsjednika Tomislav Klarić, za tajnika Robert Nikšić, a za rizničara Milica Jerković.

Svi nazočni potpisali su pristupnice i tako potvrdili svoju želju za pristupanjem kolpinškom djelu.

Molitvu kolpinške obitelji izmolili su svi nazočni, čime je završio čin svečanog osnivanja kolpinške obitelji i početak djelovanja Kolpinga u Gospićko-senjskoj biskupiji.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se