6. Vazmena nedjelja - Majčin dan

6. Vazmena nedjelja -  Majčin dan

Božja riječ liturgijskih čitanja 6. Vazmene nedjelje govori o ljubavi koja nije u prvom redu zapovijed nego čisto životno iskustvo s Isusom i njegovim Ocem. Svatko tko ostane u toj ljubavi nije više rob nego slobodno Božje dijete.

Evanđelje ove nedjelje je utjeha i nalog istodobno. Isus bi htio biti kod nas. To uspijeva ako dademo svoj doprinos i njemu darujemo našu ljubav i naše srce. Tada je za nas nebo otvoreno i za nas vrijedi obećanje: "Vi ćete me vidjeti jer ja živim i vi ćete živjeti."

Svete mise su slavljene u 9 i 11 sati u Ličkom Osiku. Ove nedjelje se slavi i Majčin dan, Gospa Trsatska, bl. Ivan Merz, a to se sve moglo vidjeti u bogatstvu liturgije.

Na kraju svake mise učenici su zahvalili svojim mamama za dar života svojim recitacijama, a pripremili su ih naši vjeroučitelji.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se