7. Vazmena nedjelja

Objavljeno   

7. Vazmena nedjelja

U nedjelju 17. svibnja proslavljena je u našoj župi 7. Vazmena nedjelja.


Župnik Luka Blažević ovog vikenda otišao je posjetiti svoje roditelje u Stare Jankovce pa je svetu misu u 9 sati predvodio je biskupijski kancelar vlč. Marinko Miličević. Svetu misu u 11 sati predvodio je mons. Mile Čančar, gospićki župnik i dekan.


Poruka današnjeg Evanđelja bila bi Ljubav. Tko god ostaje u toj ljubavi- Kristov je. Biti u toj ljubavi znači ljubiti i jedno drugoga, tj. bližnjega. Kad to ostvarimo, sve smo ostvarili u svojim životima. Isus moli za nas da mi svi budemo kao On i Otac. Svijet će Isusove učenike mrziti jer nisu od svijeta već od Isusa i Boga. Ali ti učenici trebaju ostaju u svijetu da svjedoče da svijet smekša. Zato je Isus molio Oca da svakog očuva od Zloga i da svakog posveti u Istini.

Prvo čitanje na današnjoj svetoj misi pročitala je Petra Knežević. Psalam je odpjevala Lucija Orešković, a drugo čitanje pročitao je vjeroučitelj Tomislav Klarić. Molitvu vjernika pročitali su ministranti.

Slike su sa svete mise u 11 sati.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se